Dagens namn: Brynolf

Kanada klart för drömmatch

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-24

Lönnnlöven körde över Tyskland med 8-2 i åttondelsfinalen

VANCOUVER. Kanada tog sig vidare till en superkvart mot Ryssland i OS-hockeyn i natt, efter 8-2 mot Tyskland.

Efter en trög förstaperiod, lossnade det i andra perioden då Jarome Iginla gjorde två mål och såg till att kanadensarna ryckte till 4-1.

Kanada var totalt överlägsna i första perioden också och parkerade i tyskarnas zon.

Även om skottstatistiken stannade vid 14-4 sköt de säkert tjugo skott över och utanför också.

Det small hela tiden i plexit bakom Thomas Greiss och i mitten av perioden var vaktmästarna tvungna att byta ut glaset precis bakom det tyska målet.

Men den enda som gjorde mål i första perioden var San Josés kritiserade center Joe Thornton, som slog in 1-0 efter 10.13 i första perioden.

Kanadas utdelning kom i den andra.

På lite drygt sex minuter gick Kanada fram till 4-0, sedan backen Shea Weber skjutit en stenhård puck efter 2.32, rakt genom nätet bakom Greiss. Videogranskningen visade att pucken varit klart inne.

Weber sköt sönder målnätet

Shea Weber har NHL:s hårdaste slagskott och är omskriven för att hans skadeskjutit flera av sina lagkompisar i Nashville.

Tidigare den här säsongen träffade han Jordin Tootoos fot med ett slagskott som tog så illa att Tootoo bröt ett ben i foten.

I mars förra året bröt David Legwands käkbenet, sedan ett skott från Weber ändrat riktning på en klubba och träffat Legwand i ansiktet.

Några dagar senare prickade han Martin Erat framför mål så illa att tjecken bröt benet.

Efter Webers kanon spädde Jarome Iginla på med att göra både 3-0 och 4-0.

Då var matchen över.

Marcel Goc gjorde ett tröstmål för Tyskland i slutet av andra perioden, men det lilla hopp som tändes släcktes direkt i inledningen av den tredje då Sidney Crosby gjorde 5-1 efter bara 1.10.

Crosby hittat rätt

Det verkar också som om Mike Babcock äntligen hittat rätt omgivnings till storstjärnan Sidney Crosby.

I natt spelade han med Jarome Iginla och Carolinas Eric Staal och de gjorde sex poäng tillsammans (3+3) och Eric Staal hade alla tre assist.

Kanada kunde sedan öka på till både 6-1 (Mike Richards), 7-1 (Scott Niedermayer) och 8–1 (Rick Nash).

Hemmafavoriten Roberto Luongo ersatte Martin Brodeur i det kanadensiska målet och även om Gocs tyska tröstmål inte såg ottagbart ut, såg han stabilare ut än Brodeur gjort i de tidigare matcherna.

Allt pekar på att Luongo står mot ryssarna idag, även om han fick släppa in ett andra tyskt mål med en dryg minut kvar att spela.

Men det spelade ingen större roll.

Den här matchen var säkert nyttig för kanadensarnas självförtroende och en chans att ställa in siktet inför matchen mot ryssarna natten mot torsdag.