Sandviken kvitterade till 1-1 i matcher mot Edsbyn

Joakim Bergman, 19, avgjorde kvartsfinalen - med sitt första elitseriemål.

Sandviken kvitterade till 1-1 i matcher mot Edsbyn.

– Edsbyn fick jobba arslena av sig, säger Sandvikens tränare Peter Isaksson.

Edsbyn kunde inte upprepa samma vinnande spel som i första kvartsfinalen då de vann med 8-7 i förlängning.

I kväll blev seriesegrarna Sandviken för svåra.

Men det var gästerna som tog ledningen. I minut 16 gjorde Magnus "Kuben" Olsson kvällens första mål. Sandviken kom tillbaka genom Ted Haraldsson och inför andra halvlek stod det 3-3.

Det såg åter igen ut som att Sandviken skulle få det svårt. Försvaret fick jobba hårt för att mota Edsbyns långa bollar. Men de sista 30 minuterna var det ett lag på isen.

– Vi körde slut på dem, de fick jobba arslena av sig. Edsbyn skapar inte mycket i andra, säger tränare Isaksson till TV 4 Sport.

Avgjorde - med sitt första mål

Sandvikens tre hörnmål blev matchvinnande där ett av dem fick extra mycket uppmärksamhet. Det var när 19-årige Joakim Bergman sköt in 7-5. Bergmans mål var bara inte viktigt, utan hans första elitseriemål i karriären.

Isaksson var helnöjd och blickar redan fram mot kvartsfinal tre.

– Vi är tunga att möta här, det fick Edsbyn känna på. Det blir något liknande på fredag.

Men Sandviken har ett problem att lösa till dess. Daniel Berlin blev punktmarkerad av Simon Jansson större delen av matchen.

– Det är deras sätt att spela försvar. För mig är det bara att fortsätta att åka skridskor och öppna för mina medspelare, säger Berlin till TV 4 Sport.

I ytterligare två kvartsfinaler är det kvitterat. Villa-Lidköping hemmabesegrade Kungälv med 8–3 inför tisdagskvällens bästa publiksiffra, 3 551.

Västerås avgjorde i första halvlek mot Hammarby då man gick ifrån till 3–0-ledning. VSK höll nollan ända fram till 60:e minuten och kunde till slut vinna med 3–1.

Närmast en semifinal är nu Bollnäs som har 2–0 i matcher mot Broberg-Söderhamn efter vinst 6–2 och är bara en seger från avancemang.

Per Hellmyrs gav Bollnäs ledningen redan efter 55 sekunder. Söderhamns chans att ta sig in i matchen kom av sig när Robin Redin drog på sig utvisning och matchstraff efter att kört på Juho Liukkonen. Under utvisningen gjorde just Liukkonen 2–0 och Bollnäs-Broberg kunde dra ifrån.