Dagens namn: Bror

Rögle vann streckmötet

Publicerad 2016-02-16

Ishockey. En dansk och en norrman såg till att det blev bra så in i Norden för Rögle.

Mathias From sköt det matchvinnande målet - hans första i SHL - och Lars Volden tog 31 av 33 skott när Modo besegrades i det viktiga streckmötet med 3-2.

Segern innebär att Rögle tog ett stort kliv mot nytt SHL-kontrakt. Ängelholmslaget ökade avståndet till Modo till åtta poäng med nio omgångar kvar att spela.

Rögle satte in segerrycket med två mål inom loppet av 42 sekunder i den andra perioden:

+ Efter 5.31 styrde Patrik Cehlin in ledningsmålet, 2-1, sedan Alen Bibic skjutit från backposition.

+ Bara 42 sekunder senare kom 3-1. Danske JVM-forwarden Mathias From, 18, sköt sitt första SHL-mål i karriären. En skott som olycklige Modomålvakten Adam Reideborn tappade in. Det blev också det sista Reideborn gjorde i matchen då han byttes ut mot Jonathan Bjurö efter tavlan.

– Jag försöker ta den på mål, sedan tror jag inte att den ska gå in, sade dansken till Cmore.

Volden en jätte

Tränaren Anders Eldebrink gladdes med den unge dansken.

– Det är kul, han kommer att bli bra. Han vågar och bryter mönster, sade Eldebrink om 18-åringen som gjorde sin åttonde SHL-match.

Det var matchvinnare med nordisk touch i Skånelaget. Norske målvakten Lars Volden räddade 31 skott, varav 17 i den tredje perioden när Modo öste på.

Det var Rögles första trepoängare på fem matcher. Då, som nu, var Modo på besök i Ängelholm.

"Betyder extra"

Den gången räddade Volden 37 av 38 skott.

– Det är tuffa matcher och de betyder lite extra, förklarade han sina stormatcher mot Modo.

Örnsköldsvikslaget hade två raka segrar precis före landslagsuppehållet, men det mesta gick snett i omstarten.

Laget släppte in Rögles 1-0-mål (Ludvig Rensfeldt) i numerärt överläge.

Gustav Possler kvitterade och Modo avslutade första perioden starkt, men de snabba Röglemålen i andra perioden förstörde allt. Byron Ritchie reducerade efter 18.39 och såg till att slutet blev dramatiskt, men det Rögle och Volden stod emot.

Som salt i såret vann Malmö mot Luleå efter förlängning. Därmed har Modo sex poäng upp till Malmö som ligger närmast ovanför kvalstrecket och Örnsköldsvikslaget går, precis som i fjol, en kvalfylld vår till mötes.