Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sabina

Möregårdh chanslös på nytt mot Alexis Lebrun

Publicerad 2024-10-25 15.50

Truls Möregårdh. Arkivbild.

En smått galen upphämtning i första set lovade gott.

Men Truls Möregårdh har gjort sitt i världstourtävlingen i Montpellier. Färske Europamästaren Alexis Lebrun såg till att det väntar en kvartsfinal mot lillebror Felix.

Alexis Lebrun krossade Möregårdh i semifinalen på vägen till EM-guldet nyligen i Linz, Österrike.

Hemma i Montpellier såg det ut att bli en favorit i repris i ett nytt möte dem emellan. Lebrun spelade ut hela registret inför en lika häpen som upprymd publik. Fransmannen piskade in boll efter boll, gick fram till 8–0 och verkade inte kunna hejdas.

Då blev det fart på OS-silvermedaljören. Det bjöds på bordtennis i absolut världsklass men nu vann svensken duellerna och plötsligt var setet helt jämnt – 9–9. Varpå Lebrun tog setet med 11–9.

Tog andra set

Möregårdh svarade med att övertygande ta det andra setet med samma siffror. Men där var det roliga över. Några kantbollar var på Lebruns sida när denne tog kommandot (11–3) och gick in till fjärde set i ledning med 2–1.

Lebrun släppte inte det greppet, gjorde 11–3 och ordnade en lördagsmatch mot brorsan Felix.

Anton Källbergs äventyr i Montpellier är också över. Svensken hade fyra matchbollar mot japanen Tomokazu Harimoto i åttondelsfinalen, men världsåttan kom tillbaka och vann med 3–2 i set.

Den svenske OS-silvermedaljören i lag lyckades inte stå emot Tomokazu Harimoto. Källberg förlorade med 2–3 i set, 9–11, 11–9, 2–11, 11–4, 12–14.

Tappade fyra matchbollar

Det såg ett tag ut som att Harimoto skulle vinna klart. Japanen tog det tredje setet med hela 11–2 för en 2–1-ledning i set, men Källberg svarade i det fjärde genom att vinna med klara 11–4.

I det avgörande femte setet tog Harimoto ett grepp direkt och tog fyra raka poäng, men Källberg svarade med fem raka vunna poäng. Källberg gick sedan upp till en ledning med 10–6 och fyra matchbollar, men japanen räddade samtliga för att till slut spela hem matchen via 14–12 i skiljesetet.

Vinnaren i turneringen tar hem 300 000 kronor i förstapris.