Drömdebut för superstjärnan: "Fantastisk kväll"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-08-14 19.32

Kylian Mbappé-cirkusen i Real Madrid har dragit i gång – superstjärnan fick en drömdebut i den spanska storklubben.

Fransmannen svarade för ett av målen när Real Madrid slog italienska Atalanta i supercupfinalen med 2–0.

– En fantastisk kväll, säger 25-åringen.

Det var sommarens största övergång i fotbollsvärlden när det blev officiellt att Kylian Mbappé, som satt på ett utgående kontrakt, lämnar Paris Saint-Germain för Real Madrid.

Den spanska storklubben har försökt värva fransmannen i flera år och när 25-åringen i mitten av juli hälsades välkommen var över 70 000 Real Madrid-supportrar på plats på arenan Santiago Bernabéu i huvudstaden.

Fälldes av Hien

Mbappé fick semester efter semifinaluttåget i Tysklands-EM – där han bröt näsan i öppningsmatchen – och var i träning med sitt nya lag först för en vecka sedan.

Det hindrade inte tränaren Carlo Ancelotti från att skicka in anfallaren i startelvan i säsongens första tävlingsmatch. När Champions League-vinnaren ställdes mot Europa League-vinnaren Atalanta i supercupfinalen återfanns 25-åringen i anfallet tillsammans med Vinícius Junior och Rodrygo.

Det tog två och en halv minut innan Mbappé slog i gräset på den polska nationalarenan i Warszawa. Detta efter att den svenske landslagsförsvararen Isak Hien fällt ut ett lätt krokben.

Detta skulle dock bli Mbappés och Real Madrids kväll. Efter att Federico Valverde gett spanjorerna ledningen i den 57:e minuten föll även 2–0 elva minuter senare.

Målskytt? Kylian Mbappé så klart.

”Inga gränser”

– Det var en fantastisk kväll, jag har väntat på det här ögonblicket länge, säger 25-åringen till Movistar enligt nyhetsbyrån AFP.

Fransmannen fick frågan om han siktar på 50 mål den här säsongen i sin nya klubb.

– Vi är Real Madrid, det finns inga gränser för oss. Men det som är viktigast är att vinna och att förbättra oss som lag, för vi vinner som ett lag.

Efter 83 minuter på planen tackade Kylian Mbappé för sig och efter slutsignalen fick han fira sin första titel i Real Madrid-tröjan.

– Att spela i den här tröjan, med det här klubbmärket och inför de här supportrarna. Det är som en gåva, säger Mbappé efter 2–0-segern.

På söndag väntar Mallorca i La Liga-premiären för Real Madrid. Atalanta spelar sin Serie A-premiär mot Lecce på måndag.