Dagens namn: Tore, Tor

Svenska besvikelsen – efter övertidsrysaren

Publicerad 06.28

Svenske Leo Carlsson, till vänster, i närkamp med Colorados Nikolai Kovalenko och lagkamraten Brian Dumoulin.

Svenske Leo Carlsson inledde starkt med ett mål för sitt Anaheim i en svängig match mot Colorado.

Men efter en övertidsrysare fick Anaheim se sig besegrat med 4–3.

Förre Örebrospelaren Leo Carlsson, vald som nummer två i draften efter Chicagos stjärna Connor Bedard inför förra säsongen, har inlett den här säsongen starkt. I torsdagens möte med Utah satte han det avgörande 5–4 målet, och knappt hann nattens drabbning mot Colorado inledas innan han bökade in 1–0 för Anaheim framför buren.

Lagkamraten Ryan Strome följde snart upp, men i andra och tredje perioden vände lyckan för Anaheim. Colorado satte tre mål på raken.

I de sista skälvande sekunder av ordinarie matchtid kvitterade Anaheims Troy Terry och matchen gick in på fem minuters tilläggstid. Med 41 sekunder kvar satte Nathan MacKinnon vinstmålet för Colorado ett fjärde poäng.