Dagens namn: Bror

Norman bakom Skellefteås vändning

Publicerad 2016-01-26

Ishockey. Skellefteå började sällsynt blekt men vände och vann mot Rögle med 4-1.

Tre mål av John Norman i den tredje perioden avgjorde för de nya serieledarna.

– Riktigt kul. Har aldrig gjort hattrick på A-lagsnivå förut, säger den skridskoskicklige forwarden.

Innan dess hade säsongens i särklass minsta publik i Skellefteå, 3 665 personer, även fått se två unga talanger göra sina första SHL-mål.

Först gled Rögles 16-årige back Timothy Liljegren in på isen när laget fick numerärt överläge efter 18.45 i den första perioden. 15 sekunder senare gled han av samma is med ett leende på läpparna efter att ha gjort sitt livs första SHL-mål - och samtidigt Rögles allra första fullträff mot Skellefteå den här säsongen trots två tidigare möten lagen emellan.

Blek start

Topplaget Skellefteå kom till spel med två raka förluster i protokollet och alla väntade sig en vild satsning från början. Men någon sådan såg man inte skymten av. Med lagkaptenen och pådrivaren Jimmie Ericsson avstängd var Skellefteå trögt och blekt, Rögle var klart hetare.

– Viljan fanns där, vi ville mycket. Kanske för mycket så att det låste sig. Vi skapade inte så mycket, hade dålig attack och dålig fart i uppspelen. I andra perioden var tajmingen och passningarna bättre, säger John Norman.

Då kom också kvällens andra rookiemål.

Det var Skellefteås Andreas Wingerli, 18-åring från Lycksele, som snärtade in ett handledsskott till 1-1 efter 9.58, snyggt framspelad i slottet av Erik Forssell. Och så hade ännu en ung talang spräckt sin SHL-nolla i målprotokollet.

Tre raka

Sedan började "Cirkus John Norman".

Först trampade han runt Rögles backar och satte 2-1 i numerärt överläge efter 7.56 i den tredje perioden. Mindre än en minut senare bröt Patrik Zackrisson ett Rögleanfall och gav Norman läge att kontra in 3-1. Hans tredje mål kom sedan i öppen kasse.

– Första målet var det bara att kliva rakt in mot mål. Vid det andra bröt "Zacke" och passade mig. Och så höll han undan Röglespelaren så att jag fick fritt fram.

Så trots en miserabel start på kvällen slutade Skellefteå märkligt nog som ny serieledare när Frölunda samtidigt förlorade hemma mot HV 71.

Kapplöpningen mellan seriens båda suveräner fortsätter alltså.

– Det är alltid kul att leda serien. Målet är att vi ska vinna den, säger Norman.