Eriksson: "En saga för Yotún"

Publicerad 2017-04-24

Fotboll. Han klarade sig med ett gult kort för armbågen i ansiktet på Djurgårdens Magnus Eriksson.

Kort därefter avgjorde Malmö FF:s Yoshimar Yotún med en projektil från distans.

– Det blev en saga för honom, sade Eriksson efter 2-3-förlusten på bortaplan.

Vid ställningen 2-2 och fyra minuter före ordinarie tid lade Malmö FF:s Yoshimar Yotún bollen till rätta och klippte till. Peruanen fick en drömträff och bollen seglade in i mål via Djurgårdsmålvakten Andreas Isakssons vänstra stolpe.

– Ett av de snyggaste målen jag har gjort. Ett vackert mål, sade Yotún.

"Inte vacker"

Några minuter innan dess hade Yotún armbågat Magnus Eriksson i ansiktet. Rutinerade domaren Jonas Eriksson från Sigtuna ansåg att det räckte med ett gult kort för matchvinnaren. Tränarduon fick se repriser på incidenten efteråt.

– Den ser inte vacker ut. Det är väldigt tydligt att han (Yotún) vill ha den i ansiktet på honom, sade Djurgårdstränaren Ozkan Melkemichel.

Solklart rött, tyckte Melkemichel.

– Det tycker jag när jag ser repriserna, men jag tror inte att domaren ser den. För annars hade han säkert gett ett rött kort.

Magnus Pehrsson:

– Han får ju gult kort så onekligen ser de (domarna) någonting. De kanske upplever att Magnus Eriksson förstärker. Jag vet inte, sade MFF-tränaren.

Magnus Eriksson själv:

– Det känns lite halvlöjligt att stå och kommentera den. Ni som såg den, såg den, sade Eriksson.

– Jag tror att den var med meningen. Vi var på varandra ett tag.

Matchvinnaren Yotún såg på tv-bilderna själv snarast chockad ut över att han ens blev varnad.

– Det var inte min intention att träffa med armbågen, sade Yotún.

Eriksson nätade på straff

Magnus Eriksson fick uppleva två SM-guld (2013, 2014) och spel i Champions League under sin tid i Malmö FF. I sin återkomst till Malmö som motståndare svarade 27-åringen för Djurgårdens 1-1-kvittering på straff på tilläggstid av den första halvleken efter att Anton Tinnerholm hade givit MFF ledningen. Stockholmslaget satte även 2-1 i den 65:e minuten (Gustav Engvall), men inhopparen Jo Inge Berget kvitterade tio minuter senare och sedan avgjorde Yotún.

– Hade vi åkt härifrån med tre poäng hade det kanske varit ett lite "mini-rån". En poäng tycker jag att vi hade varit värda, men sådan är fotbollen, sade Eriksson.

TT

Följ ämnen
Malmö FF

Följ ämnen i artikeln