Dagens namn: Bror

Brasilien utslaget efter straffdrama

Publicerad 2024-07-07

Spelare i Brasliliens landslag tittar på när Uruguay firar vinsten i kvartsfinalen.

Brasilien är utslaget ut Sydamerikanska mästerskapen i fotboll efter att ha förlorat sin kvartsfinal mot Uruguay på straffar.

För Uruguay väntar nu Colombia i semifinalen.

Matchen blev en gruffig historia med ett stort antal frisparkar och blott fyra skott på mål och spelet innehöll väldigt lite av den imponerande fotboll som de två nationerna annars är kända för.

Uruguay spelade slutskedet av bataljen med tio man efter att Nahitan Nande blivit utvisad i 74:e minuten. Men trots 21 minuter med en man mer lyckades brasilianerna inte bryta igenom.

I stället kunde Uruguay ta greppet tidigt i straffläggningen och ledde med 3–1 efter de tre första rundorna. Den brasilianske målvakten Alisson Becker räddade sedan José María Giménez skott och lyckades därmed hålla sitt lag kvar. Men uruguayanerna stod pall för trycket och vann med 4–2.

Seminfinalmotståndaren Colombia hade en betydligt behagligare kvartsfinal när man krossade Panama med 5–0.

Colombianerna kom till start på lördagen med en svit på 26 matcher utan förlust och rivstartade – redan efter en kvart spelad stod det 2–0 och Panama gavs aldrig tillfälle att ta sig in i matchen.