Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Helge

HV tappade matchen - på 23 sekunder

Publicerad 2013-11-20

HV 71 fick uppleva en 23 sekunder lång kalldusch.

På den tiden kopplade Frölunda greppet om SHL-mötet och vann till slut med 5-3.

De täta målen kom dessutom i den andra periodens slutminut. Vid ställningen 1-1 tog Frölunda ledningen i ishockeymatchen för första gången i matchen när Alexander Wennberg gjorde 2-1 i powerplay för Frölunda efter förarbete av Dick Axelsson och Magnus Kahnberg vid 19.17. 23 sekunder senare ökades ledningen på till 3-1 när Evan McGrath plockade ner pucken för att sätta säsongens tredje mål i krysset.

– Det var en bra första period från vår sida, vi leder med 1-0. Jag är nöjd med 19 minuter in i andra perioden. Sen blir det en minut där som blir väldigt straffbar med två mål. Då blir det tungt att gå in i tredje perioden. Vi har svårt att komma ikapp på bortaplan med två mål. Det är de som avgör. Frölunda gör det bra, säger HV:s tränare Ulf Dahlén.

Tredje perioden svängde

Tabelltian HV, som har ett uttalat mål att vinna SM-guld inför varje säsong, är inne på sin långa vandring till toppen och kom till matchen med självförtroende och fem raka segrar i bagaget. 1-0-ledningen togs genom en kontring som amerikanen Brett Sterling kunde fullborda.

Med nämnda 3-1-resultat in i den tredje perioden kom den att bli både roligast och svängigast. 19-årige Alexander Wennberg blev tvåmålsskytt tidigt vid 4-1-målet som även var hans åttonde i år. Han kom inför säsongen från Djurgården och anslöt till sin förre juniorlandslagstränare Roger Rönnberg i Frölunda.

– Han är otroligt duktig i offensiven. En otrolig speluppfattning och han är fantastiskt duktigt offensivt, säger Roger Rönnberg och hyllar sin adept.

Om hans utveckling säger han:

– Den pågår hela tiden. Han tar små steg. Det är mycket att lära sig om han ska nå sin potential som ung, talangfull spelare men jag tycker att han gör det riktigt bra.

Stående ovationer

Trots två reduceringar kunde HV aldrig jaga ifatt underläget och Frölunda spelade de sista tre minuterna inför en stående publik.

– Det handlar om att döda en match. Inte stänga en match och spela försvar. Det är en jäkla trygghet att vi kan fortsätta trycka på och göra de matchavgörande målen i tredje perioden, säger Roger Rönnberg.

Segern var Frölundas femte i rad och den tredje av lika många möjliga över HV 71 i år.