Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Löfstedt peggar upp för VM-final

Publicerad 2017-02-04

Bandy. Ett liv på PGA-touren med lediga kvällar, sol och miljoner på banken eller ett liv i bandyns elitserie, eh, utan allt det där?

För Johan Löfstedt var valet lätt.

– Ja, det här är min grej, säger han inför söndagens VM-final.

Johan Löfstedt spelade lag-EM i golf tillsammans med blivande PGA-tourspelaren Henrik Nordlander och mötte sedan vecka efter vecka blivande storspelare som Jonas Blixt och Rikard Karlberg.

Efter två år på den svenska nationella proffstouren fick det dock vara nog, och han började träna med Vetlandas A-lag i bandy istället.

– Det är väldigt ensamt att spela golf, jag är mer av en lagspelare. Så valet var lätt. Men jag unnar de andra deras framgångar. Jag är faktiskt förvånad att det går så bra för just Henke. Det trodde jag inte på den tiden, men jag tror han lärde sig mycket och tog stora kliv när han gick på college i Augusta.

TT: Har du nån gång tänkt på alla pengar du missat?

– Nejnej, det är helt ointressant. Jag hade inte det som Henke, Jonas, Karlberg och Niklas Lemke och de hade. Det här var helt rätt för mig. Och de har inga VM-guld i bandy, dessutom. Jag är säker på att jag får mitt andra i morgon.

TT: Varför så övertygad?

– Känslan. Stämningen i gruppen, lagsammanhållningen, hur mycket vi har jobbat ända sedan förra året. Det vore konstigt om ett bra lag som vi inte skulle vinna en final i morgon.

Löfstedt gjorde fyra av målen i semifinalen mot Norge (17-2), ett av dem med mer eller mindre en golfsving.

TT: Hur bra golfspelare är du i dag?

– Jo, ibland får jag till det. Jag sköt nån 66- eller 65-rond i somras, men samtidigt kan det bli 80 ibland också. Men jag tävlar inte längre, jag bara spelar med polarna.

TT: Vem är näst bäst i landslaget då?

– Inte Daniel Andersson, skriv det (hehe). Men det är svårt att säga, jag tror det är Andreas Bergwall.

TT

Följ ämnen i artikeln