Dagens namn: Bror

Kanada klart för semifinal efter straffrysare

Publicerad 2024-07-06

Kanada firar efter segern mot Venezuela.

Tack vare en fullträff signerad Ismael Koné i straffläggningens sjätte runda är Kanada vidare till semifinal i Sydamerikanska mästerskapen i fotboll efter seger med 4–3 över Venezuela.

Kanada, som är med i turneringen för första gången, tog ledningen i första halvlekens trettonde minut efter ett mål av Salomón Rondón. Venezuelanerna lyckades dock kvittera 20 minuter in i andra halvlek och det hela fick avgöras via straffar. I Copa América spelas inte förlängningar i slutspelsmatcher om de slutar oavgjort efter ordinarie tid.

Där brände båda lagen två av sina försök och det hela gick till en extra, sjätte runda där Kanada alltså drog det längsta strået.

I semifinalen väntar Argentina, som även de var tvungna att vinna på straffar i kvartsfinalen mot Ecuador.