Stolpe och ribba ut för Rögle

Publicerad 2016-02-06

Ishockey. Luleå tog sin fjärde raka seger mot Rögle i lördagens SHL-ishockey.

3-2 i Ängelholm betyder att laget befäste sin tredjeplats i tabellen.

Luleåmålvakten Joel Lassinantti, som debuterade i Tre Kronor förra säsongen, blev matchvinnare med 26 räddningar, men hade god hjälp av målställningen när Rögle pressade på för en kvittering i slutskedet av matchen. Först när Ludvig Rensfeldt prickade stolpen och inte långt senare när Jack Connolly sköt i ribban.

Bättre flyt med marginalerna hade hemmalaget i slutet av första perioden. Med åtta sekunder kvar gjorde Almen Bibic 1-0 till nykomlingen.

Men i andra perioden hann Luleå både kvittera genom Peter Cehlarik och ta ledningen genom Bill Sweatt. Och halvvägs in i tredje perioden kom Luleås 3-1-mål genom Jacob Lagacé, som fick pucken till skänks av Ivan Baranka.

Segern var Luleås fjärde på de fem senaste matcherna och den fjärde mot Rögle den här säsongen.

– Vi inledde väldigt bra och skapar det där trycket och har ett kraftigt spelövertag, men går man inte ifrån målmässigt då blir det så här, sade Luleås tränare Joakim Fagervall till C More.

– En av de tuffaste matcherna man kan spela i SHL är Rögle borta.

Rögle är kvar på elfte plats, en poäng före Malmö och ytterligare fyra poäng före Modo som är kvar under kvalstrecket.