Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Sundhage väntar sig ett kraftfullt Kanada

Publicerad 2017-04-05

Fotboll. OS-tvåan Sverige mot OS-trean Kanada.

På Vångavallen får landslaget ett bra test inför sommarens EM.

– Kanada har ett kraftfullt spel. Jag vill se att vi står upp, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Det är över 100 dagar till EM-premiären mot Tyskland i nederländska Breda. I ett avseende förväntar sig Pia Sundhage att torsdagens motståndare Kanada uppträder som tyskorna: inställningen att det är full fart framåt direkt från avspark.

– Tyskland kör bara på. De första tio minuterna är "crazy". När vi spelar mot Kanada får vi lite av en sådan situation och hur ska vi bemästra det, frågar sig Sundhage efter träningen på Vångavallen i Trelleborg.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin deltog på nästa hela onsdagsträningen, men den lårskada hon ådrog sig i Rosengårds Champions League-möte med Barcelona håller henne borta från en plats i startelvan. Sverige startar i stället med Linköpings Lina Hurtig och Eskilstunas Oliva Schough.

– Lina är uttagen som forward nu, senast (Algarve cup) var hon med som mittfältare. Nu är hon piggare i blicken och tar fler initiativ. Jag tror att det är så enkelt att hon slipper tänka försvarsspel, säger Sundhage.

Mot Kanada i Trelleborg väljer Sundhage att ställa upp med en 4-4-2-formation. Josefine Johansson och Caroline Seger tar hand om varsin kant och på innermittfältet återfinns Lisa Dahlkvist och Kosovare Asllani.

TT

Följ ämnen i artikeln