Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Ny tung förlust för Rögle

Publicerad 2017-01-21

Ishockey. Klacken White Lions firade 30 år med extra drag på läktarna.

Då bjöd Garrett Roe på ett superskott i krysset som sänkte Rögle.

– Kul att hylla fansen med en seger i jubileumsmatchen, log den amerikanske centern efter 2-1 till Linköping.

Det var extra trångt på ståplatsläktaren då LHC tog sin fjärde raka hemmaseger, samt sjätte vinsten på de sju senaste omgångarna.

Detta eftersom klubbens klack White Lions firade 30-årsjubileum och fick i gång de 6 792 åskådarna ordentligt.

Jublet blev inte precis mindre då Niklas Fogström skickade in ledningspucken efter förarbete av poängkungarna Garrett Roe och Broc Little.

Snyggt mål

Precis som i förra hemma mötet mot Karlskrona svarade östgötarna för två mål i powerplay.

Den gången levererade Roe båda två - nu blev det ett från hans klubba, samt alltså assist till det första.

Men vilken fullträff den 28-årige amerikanen bjöd fansen på - rakt upp i krysset fram till 2-1.

– Alla mål är viktiga, men det skadar ju inte om det är snyggt också. Jag fick ett bra pass av Anssi Salmela och får tacka Niklas Persson som skymde deras målvakt, ler Roe.

Målvaktens namn är Anders Lindbäck och har varit strålande sedan han återvände till SHL från NHL. Han räddade Rögle från en betydligt större förlust.

– Väldigt viktigt att vi börjat få i gång målskyttet i power play. Nu fällde det ju avgörande eftersom båda våra mål kom i den spelformen. Dessutom försvarade vi oss bra i box play, framhåller stjärncentern.

Åttonde raka

Tidigare under säsongen hade Linköping det jobbigt med en man mer på isen.

– Till slut satte det sig i huvudet. Nu behöver vi inte fundera så mycket, utan det flyter på mycket bättre. Tycker att vi blivit bättre på att behålla pucken i anfallszonen i stället för att behöva börja om i egen zon. Vi jagar upp puckar och skapar fler lägen i samma anfall, det blir mer tryck och jobbigare för motståndarna, analyserar han.

Lindbäck räddade flera fria lägen i andra perioden - både från Broc Little, bröderna Mathis och Ken André Olimb, samt Jakob Lilja.

– Vi kan tacka honom att vi var kvar i matchen där. Sedan tycker jag vi har en del lägen att kvittera i sista perioden, men tyvärr orkar vi inte hela vägen fram, suckar gästernas tränare Anders Eldebrink.

Något som innebar åttonde raka förlusten för jumbon från Ängelholm.

TT

Följ ämnen i artikeln