Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Vranjes om gruppsegern: "Vi kan ännu bättre"

Jens Bornemann/TT

Publicerad 2020-01-14

Ljubomir Vranjes har lett sitt Slovenien till mellanrundan i handbolls-EM via tre raka segrar.

Ljubomir Vranjes tog över Slovenien så sent som för en knapp månad sedan. Nu är laget klart för mellanrundan i handbolls-EM efter tre raka segrar i Göteborg.

– Vi kan spela ännu bättre än vad vi gjort, säger svensken.

Det började med en stabil seger mot Polen och fortsatte med en taktisk triumf mot Sverige. Det öppnade upp chansen till gruppseger för Slovenien – som inte tvekade att ta vara på möjligheten.

I den avslutande gruppmatchen mot Schweiz blev det en övertygande seger, även om Schweiz knappade in något på slutet. Segern, med 29–25, innebär att Slovenien får två poäng med sig till mellanrundan i Malmö.

– Fantastiskt. Det har varit jätteroligt, säger Ljubomir Vranjes om matcherna inför "hemmapubliken" i Scandinavium.

Lätt beslut

Efter en sejour som ungersk klubbtränare och förbundskapten tog Vranjes för ett år sedan över IFK Kristianstad med hopp om ett nytt landslagsuppdrag framöver.

Chansen kom när det slovenska handbollsförbundet sparkade förbundskaptenen Veselin Vujovic med sex veckor kvar till EM.

Det behövdes ingen längre betänketid.

– När jag fick erbjudandet från början att ta över det här landslaget tittade jag naturligtvis mycket på laget. Det är ett lag som vi kommer att utveckla i framtiden och det finns ungdomar bakom också, säger han.

"Tufft att möta oss"

Nu väntar en mellanrunda i Malmö med matcher mot bland annat Norge och Island. Inför den första matchen på fredag finns främst en del detaljer att finslipa, enligt Vranjes.

– Vi ska finslipa på vårt anfallsspel. Jag tycker att vi har bevisat att vi är ett bra försvarslag och har ett bra samarbete med målvakten, säger han.

Om chanserna att gå till semifinal säger han så här:

– Det är klart att vi har fått en push, självförtroendemässigt. Men vi kommer än en gång spela första matchen och så får vi se. Vi är ett bra lag och det är tufft att möta oss, det ska vi fortsätta med.

Följ ämnen i artikeln