Mål igen och igen för Zlatan

Publicerad 2016-08-19

Fotboll. Zlatan Ibrahimovic har fått en drömstart i nya klubben Manchester United.

I hemmadebuten gjorde 34-åringen båda målen mot Southampton, 2-0.

Manchester United vann hemmapremiären i Premier League-fotbollen mot Southampton, 2-0.

Vem som gjorde målen?

Zlatan Ibrahimovic.

Efter 35 minuter i debuten på Old Trafford såg den svenske anfallsstjärnan Wayne Rooney jaga upp en boll på högerkanten och tog position i straffområdet. Southamptons lagkapten José Fonte hade ingen chans i luftduellen, och när Ibrahimovic satte fart på bollen med pannan kunde inte heller målvakten Fraser Forster göra något för att hålla bortalagets nolla intakt.

I början av andra halvlek fick Ibrahimovic ta hand om straffen sedan Jordy Clasie fällt Luke Shaw. 34-åringen sköt hårt efter backen invid Forsters högra stolpe.

Zlatan har därmed gjort mål i tre matcher i följd för sin nya klubb. I ligapremiären borta mot Bournemouth satte svensken 3-0-målet när United vann med 3-1.

– Vi blir bättre och bättre. Det är en bra start men vi måste bli vana vid att vinna, sade Ibrahimovic.

Mötet med Southampton var också Paul Pogbas första framträdande i återkomsten till klubben efter fyra säsonger i Juventus. Fransmannen spelade hela matchen.

– Det kändes som att jag hade kommit hem. Som att jag bara hade varit på semester, sade han efteråt.