Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Andreas Granqvist: "Helst inte Italien"

Publicerad 2017-10-11

Fotboll. Andreas Granqvist behövde inte tänka särskilt länge.

Mittbacken pekade snabbt ut en viss nation som Sveriges svåraste motståndare i VM-playoff.

– Helst inte Italien, sade han efter 0-2 mot Nederländerna.

Sverige blev en av VM-kvalets bästa grupptvåor och i november väntar spela om de fyra återstående platserna till slutspelet i Ryssland.

Klart är att Sverige inte tillhör de seedade lagen, vilket innebär att Andreas Granqvist & Co kommer att ställas mot Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz.

– Det ska bli jätteskoj. Det ska bli väldigt spännande. Nu blev vi inte seedade men vi har visat att vi kan slå vilken motståndaren som helst, så vi får se vilket lag det blir, sade han.

– Helst vill jag inte ha Italien. Sedan får vi se. Danmark har lite revansch att ta ut mot oss, så de vill jag inte heller möta. Då är det Kroatien och Schweiz kvar. Vi får se vilka det blir.

"Otroligt bra defensiv"

Marcus Berg:

– För mig är Italien kanske det starkaste laget, de har otroligt bra defensiv. Kroatien har fantastiska spelare men har kanske haft lite problem ändå, sade han.

– Jag tycker vi har chans mot allihop. Danmark och Schweiz är väl två intressanta lag som vi kanske har störst chans mot.

Sebastian Larsson:

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Det är väldigt bra lag överlag i playoff, så det är ingen idé att spekulera nu utan vi får vänta och se vilka vi får. Sedan kommer vi definitivt spela en annan fotboll då. Då är det 0-0 innan och 180 minuter ska avgöra vilka som går till VM, sade han.

"Svårt att beskriva"

TT: Hur är det att spela playoff?

– Det är klart att det är otroligt mycket som står på spel, sade Larsson.

– Personligen jagar jag ett VM som jag inte har fått uppleva. Det är svårt att beskriva hur mycket det skulle betyda. Vi kommer samla kraft, åka tillbaka och spela i våra klubblag och sedan tar vi tag i det när det är dags igen.

På tisdag lottas vilka landslag som ställs mot varandra. Matcherna kommer att spelas 9, 10 eller 11 november och med returer 12, 13 eller 14.

Amsterdam, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln