Dagens namn: Stella, Estelle

Öster upp i topp

Publicerad 2017-04-17

Fotboll. Öster är fortsatt utan poängförlust och toppar superettan före Degerfors som tappade första poängen när tre matcher spelades på måndagen.

På ett kylslaget Vikingavallen i Täby möttes obesegrade Frej och Öster i superettan och det var gästerna som gjorde första målet genom Jonathan Drott efter en kvart. Och 0-1 stod sig tiden ut trots en intensiv jakt av Frejspelarna på slutet.

Segern förde upp Öster på första plats på maximala nio poäng efter tre omgångar.

Degerfors är tvåa på sju poäng efter 1-1 borta mot Falkenberg. Redan efter en kvart gav Sargon Abraham gästerna ledningen. Med tio minuter kvar kunde ghananen Richar Donkor kvittera.

Gefle chockstartade på Olympia i Helsingborg genom att ta ledningen redan i första minuten sedan Deniz Hümmet nickat in Christian Ljungbergs inlägg. Ett resultat som stod sig tills Gefle ordnade ett nytt nickmål i 24:e minuten. Dock i eget mål efter en Helsingborgshörna.

I början av andra var Johan Oremo nära att nicka in 2-1 för gästerna men Matt Pyzdrowski gjorde en strålande enhandsräddning och matchen slutade 1-1.

Värnamo-Brommapojkarna avslutar tredje omgången och Värnamo går upp i topp vid vinst.