Dagens namn: Frans, Frank

Växjö vann - och sågades

Publicerad 2017-01-31

Ishockey. Växjö rullar vidare på framgångsvågen. Borta mot Rögle blev det 4-3, vilket betyder att SHL:s serieledare tagit poäng i 13 raka matcher.

Således borde allt vara frid och fröjd.

Men icke.

Efter matchen var Växjös tränare Sam Hallam besviken - han ansåg nämligen att spelarnas arbetsinsats helt enkelt inte var tillräckligt bra.

– Det är alldeles för många som inte spelar för lagets bästa, sade han till C More.

– Vi är inte ute efter att vara på utsidan, och lite sköna. Det är många som måste göra det betydligt bättre.

Att Hallam var missnöjd är kanske inte så konstigt. För bottenlaget Rögle - som nu har tolv raka förluster, senaste trepoängaren kom den 10 december - ledde matchen länge. Det var först i den tredje perioden som Växjö reste sig. Pontus Netterberg kvitterade till 3-3 när matchuret visade 12.48, och Erik Josefsson slog in avgörande 4-3 med blott en dryg minut kvar att spela.

För Robert Rosén var segern extra speciell. Forwarden gjorde nämligen sitt 459:e framträdande i Växjötröjan, vilket är ett nytt klubbrekord. Han fick emellertid lämna isen i förtid efter att ha fått en tackling i ryggen och flugit in i sargen.

– Hoppas det är okej, det gäller att vara med därute, sade Hallam.