Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Äntligen spurtseger för Lisa Nordén

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-22

Efter att ha förlorat i spurten två gånger blev det seger för Lisa Nordén i den sjunde VM-deltävlingen i triathlon. Nordén avgjorde loppet med ett vinstgivande ryck 400 meter från mål.

I förra helgens VM-tävling i London förlorade svenskan mot Nicola Spirig, Schweiz, som var den starkaste på upploppet. I tävlingen som avgjordes i Yokohoma, Japan, fick Nordén fajtas mot hemmahoppet Juri Ide och Andrea Hewitt, Nya Zeeland. De två var de enda som orkade följa Nordén i den avslutande tuffa löpningen över 10 km som avgjordes i 40 graders värme.

Svenskan hade pinat tätgruppen på nio löpare med flera tempohöjningar men lyckades inte skaka av sig Ide och Hewitt.

– Jag försökte vid flera tillfällen att gå loss för att undvika en spurt igen men de hängde med mig. Jag hade ju förlorat i spurten två gånger tidigare i år och ville inte förlora ytterligare en, sade Nordén till triathlonförbundets hemsida.

Men 400 meter från mål fick hon ett par meters försprång som sedan växte till seger med fem sekunder före Hewitt och ytterligare tre före japanskan Ide.

– Äntligen, jublade Nordén. Jag ville verkligen kliva upp högst upp på prispallen i dag. Efter tre andraplatser och två spurtförluster var det min tur.

Segern natten mot lördagen innebär att Lisa Nordén bara ligger 120 poäng efter ledande Emma Moffatt, Australien, inför den avslutade VM-tävlingen i Gold Coast, Australien, om tre veckor. Då ökar poängpotten med 50 procent vilket innebär att en seger ger hela 1 200 poäng.

– Jag ska förbereda mig på bästa sätt inför avslutningen genom att träna i Australien, hälsade Nordén.