Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Nilsson står över Touren

Publicerad 2017-10-30

Skidor. Stina Nilsson har bestämt sig för att stå över Tour de Ski.

Allt för att komma så väl förberedd till OS som möjligt.

Hela försäsongen har Stina Nilsson varit hemlighetsfull om sina planer för Tour de Ski. Men under skidförbundets medieupptakt i Solna kom till slut ett besked från den 24-åriga sprintspecialisten.

– Jag har gjort en plan A, plan B och plan C. Som det ser ut nu finns Tour de Ski inte med i min plan A, säger Nilsson som slutade trea i Touren förra säsongen.

TT: Vad ska du göra i stället?

– Jag kommer att försöka prioritera att få en längre träningsperiod på snö hemma i Sverige. Och att hitta ett lugn och samla på mig bra energi.

Tidigare har även Charlotte Kalla meddelat att Touren inte finns med i hennes säsongsplan. Flera andra svenska landslagsåkare tvekar - och Stina Nilsson lämnar samtidigt en öppning för kraftprovet med sju tävlingar på nio dagar.

– Bara för att jag säger en sak nu betyder det inte att jag inte kommer att stå på starlinjen då. Men plan A är som sagt att inte åka.

Touren startar den 30 december i Lenzerheide, Schweiz, med målgång i Val di Fiemme, Italien, den 7 januari. OS i Pyeongchang invigs den 9 februari.

TT

Följ ämnen i artikeln