Hemmalaget Rögle besegrade antagonisten Malmö med klara 5-1.

– Killarna spelar ut, sade tränaren Anders Eldebrink till C More.

Båda var nykomlingar inför säsongen. Båda har redan säkrat spel i SHL även nästa år. Men varken Rögle eller Malmö har chansen att ta sig till slutspel. Därför fanns farhågor om att fredagens derby inte skulle tända till.

Så blev det inte.

Nere på isen var det hett, uppe på läktaren likaså. Och det var Rögle som bjöd upp mest och bäst. Hemmalaget spelade ut gästande Malmö och vann med hela 5-1.

Segerreceptet?

Det faktum att SHL-kontraktet är klart.

– Vi har spelat under hård press, för att överleva. Det har varit tufft för killarna, men vi har fått ihop det, sade tränaren Anders Eldebrink till C more.

– I dag slappnar vi av, killarna spelar ut.

Rögle tog ledningen mitt i den första perioden, då Sebastian Wännström tryckte in pucken i powerplay.

– Jag fick en kanonpassning, det var bara att raka in den, sade Wännström.

I andra perioden trummade Rögle på och gick ifrån till klara 3-0. Det definitiva avgörandet kom sedan i upptakten av tredje perioden, då Jack Connolly satte 4-0. Malmö reducerade till 4-1 bara två minuter senare, men kom aldrig närmare än så. I stället stängde Jordan Smotherman butiken med sitt 5-1-mål i tom bur.

Malmö har dock chans till snabb revansch. Lagen möts igen under lördagen.