Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

18-åringens nya succé: "Svårt att ta in"

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2024-10-01 21.47

Skellefteås Oskar Vuollet. Arkivbild.

Han gjorde sitt första SHL-mål för bara några dagar sedan.

I derbyt mot Luleå gjorde Oskar Vuollet tre till.

– Det är svårt att ta in, säger Skellefteås 18-årige hockeytalang.

Vuollet öste in mål när Skellefteås J20-lag tog SM-guld förra säsongen. Det gav honom några matcher med A-laget, men då fick han inte riktigt till det.

Annat är det nu.

Förra torsdagen gjorde han sitt första SHL-mål, i 4–0-segern mot Växjö. I derbyt borta mot topprivalen Luleå lyfte han det några nivåer till och stod för ett hattrick. De tre målen låg bakom Skellefteås vändning från 0–2 till seger med 5–2.

– Det är svårt att ta in. Det känns bra, det gör det, säger Oskar Vuollet till TV4 Play.

Extra imponerande eftersom 18-åringen var med i matchtruppen som extraforward. Först en bra bit in i den första perioden fick han känna på isen och då dröjde det inte länge förrän han hade hittat nätet med en backhand.

– Det är häftigt alltså. Han är vår 13:e forward i dag. Det kommer han nog inte vara på torsdag, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson till TV4 Play angående nästa match, hemma mot Leksand.

Ohlsson hyllar sin unge talang och antyder att Vuollet precis som mot Luleå får fortsätta dela kedja med rutinerade bröderna Jonathan och Andreas Johnson.

– Han har hantverket ishockey. Han har fantastiskt bra balans, en bra målskytt och ett jättebra skott. Sedan kan han slå den där avgörande passningen också. En offensiv, irrationell forward. Det är en framtida spelare för Skellefteå AIK i många år, säger Ohlsson.

Efter fem omgångar är Skellefteå tvåa i tabellen, en poäng bakom Färjestad som på tisdagen besegrade Brynäs med 2–1 efter straffar. Luleå är trea, tre poäng bakom Skellefteå.