Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Stina Nilsson kör inte Tour de Ski

Publicerad 2017-12-21

Skidor. Stina Nilsson ändrar inte i tävlingsschemat. Sprintstjärnan nobbar Tour de Ski.

Däremot åker de bästa herrarna för att ladda upp inför OS.

Stina Nilsson missade den gångna helgens världscuptävlingar i Toblach och efteråt öppnade förbundskaptenen Rikard Grip för att ändra i sprintstjärnans tävlingsschema och inkludera henne i Tour de Ski-truppen.

Men när truppen presenterades fanns inte sprintstjärnan med.

"Tjejerna har presterat bra som lag under försäsongen och vi har ett starkt lag på touren, trots att några av de mest namnkunniga åkarna har prioriterat träning framför tävling", säger Grip i ett pressmeddelande.

Även Charlotte Kalla avstår, men det var bestämt sedan tidigare. Anna Haag gör comeback efter att ha stått över förra VC-helgen.

"Anna har haft en seg start på säsongen, men jag tror att tiden hemma har gjort henne gott och vi ser fram emot att se henne på startlinjen igen."

Calle Halfvarsson, som också missade tävlingarna i Toblach på grund av magsjuka, finns däremot med.

"Det blir spännande att få tillbaka Calle i tävlingsform igen. Han, Marcus Hellner och Daniel Rickardsson är alla uttagna till OS och de ser Tour de ski som en viktig del i förberedelserna inför mästerskapet."

Tour de Ski startar, precis som förra året, i Lenzerheide, Schweiz, och avslutas som alltid uppför slalombacken Alpe Cermis, Italien.

Åkarna kör en etapp färre i år. Distansen för damerna blir densamma medan herrarnas åkmängd blir fem kilometer kortare.

TT

Följ ämnen i artikeln