Publicerad 2017-01-03

Skidor. Marcus Hellner blev femma när Tour de Ski fortsatte med skiathlon.

Under loppet hade han en intern fajt med Sergej Ustiugov.

– Det var tufft där ute och jag tyckte att Ustiugov rev och började slåss med stavar och så, säger Hellner till Expressen.

Marcus Hellner blev femma i skiathlonloppet i Oberstdorf. Han hängde med i tätklungan, men räckte inte till för att slåss om pallplatserna när spurten drogs upp på slutet. I mål var Hellner 3,6 sekunder från segern.

Efteråt handlade de mesta av snacket om Hellners dispyt med ryske segraren och totalledaren Sergej Ustiugov, som åkte in i svenskens stavar under loppet.

– Jag frågade vad fan han höll på med, och då slog han mig med stavarna igen. Klart man blir förbannad, säger Hellner.

Ustiugov bekräftar för Expressen att det gick tufft till i spåret.

– Jag slog honom en gång för att han skulle flytta på sig. Men det gjorde han inte, så då gjorde jag det en till gång. Hellner slog mig också, som hämnd. Alla slog alla i dag där ute, säger han.

På slutet visade ryssen styrka när han vann etappen och drygade ut sin tourledning före Martin Johnsrud Sundby, som är 29,5 sekunder bakom. Norrmannen åkte fel i samband med en varvning efter skidbytet, men tog sig tillbaka in i loppet och blev tvåa.

Marcus Hellner avancerar i sammandraget och ligger totalfemma, en minut och 42 sekunder efter Ustiugov,

Jens Burman var näst bäste svensk på 17:e plats i skiathlonloppet och är på 18:e plats totalt.