Real vann - och Ronaldo stannar

Publicerad 2016-11-06

Fotboll. Real Madrid toppar den spanska ligafotbollen inför landslagsuppehållet.

Barcelona skuggar, två poäng bakom.

Real Madrid höll nollan för första gången på elva matcher när Leganés besegrades med 3-0. Gareth Bale stod för två mål i första halvlek och är nu uppe i sju ligamål. Álvaro Morata adderade ett i andra.

Storstjärnan Cristiano Ronaldo har det just nu tyngre. För femte hemmamatchen i rad fick portugisen lämna Santiago Bernabéu utan någon fullträff, hans längsta mållösa svit på hemmaplan sedan han kom till Madrid 2009.

Ronaldo får dock gott om tillfällen att revanschera sig. Real Madrid bekräftade på söndagen att 31-åringen stannar i klubben till och med säsongen 2020-21. Kontraktet ska skrivas under på måndagen.

Barcelona ligger fortfarande två poäng bakom Real Madrid tack vare vändningen mot Sevilla.

Matchen slutade 2-1 sedan Lionel Messi och Luis Suarez kvitterat och fått in segermålet. Sevilla var riktigt bra i den första halvleken, och Barca fick vara nöjda med att kunna gå till halvtidsvila med ett oavgjort resultat. I andra halvlek mattades Sevillaspelarna, de orkade inte riktigt med samma täta defensiv och höga press, och Barcelona tog över matchen.

John Guidetti nickade in segermålet för Celta Vigo mot Valencia, 2-1. Den svenske landslagsanfallaren spelade från start och hittade rätt i den 77:e minuten.