Rooney tangerade klubbrekord

Publicerad 2017-01-07

Fotboll. Rekordinnehavaren applåderade från sin vanliga plats på läktaren och på bänken visade Zlatan Ibrahimovic sin uppskattning.

I fokus:

Wayne Rooney - numera bara ett mål från att bli Manchester Uniteds främste målskytt genom tiderna.

Bobby Charlton, legendaren som står staty utanför Old Trafford, har sedan han tackade för sig i klubben 1973 ensam stått på 249 mål.

Nu har han sällskap av Rooney och det är förstås enbart en tidsfråga innan den 31-årige lagkaptenen är ensam herre på den täppan.

Redan efter sju minuter i FA-cup-mötet med Reading (4-0) gjorde han rekordmålet hemma på Old Trafford.

"Stor ära"

– Det är en stolt stund, att göra det i en storklubb som Manchester United. Det är en stor ära att spela för den här klubben och att vara där uppe tillsammans med Sir Bobby. Förhoppningsvis är jag snart ensam där uppe, säger Rooney till BT Sport.

Managern José Mourinho spelade Rooney från start för första gången på flera veckor och han vilade ytterligare några ordinarie spelare, förutom Zlatan ibrahimovic även Paul Pogba och Henrich Mchitarjan. Det var inte bara Rooney som tog chansen.

Unge talangen Marcus Rashford tackade för Mourinhos förtroende. Rashford stod för den andra halvlekens två mål.

Många skrällar

Den späckade cupomgången bjöd på en och annan skräll, där klubbar från lägre divisioner fällde Premier League-klubbar. Millwall slog ut Bournemouth (3-0), Wolverhampton sänkte Stoke (2-0) och West Bromwich har gjort sitt efter 1-2 mot Derby. Däremot tog sig Arsenal vidare trots underläge mot Preston. Olivier Giroud skyfflade in segermålet, 2-1, i 89:e minuten.

Bolton tvingade fram ett omspel mot Crystal Palace (0-0) och ett sent mål gav Norwich 2-2 och omspel mot Southampton.

Leicester vände 0-1 till 2-1 mot Everton på Goodison Park medan Hull slog Swansea med 2-0. I det tredje mötet mellan två toppklubbar väntar omspel sedan Sunderland och Burnley spelat 0-0.

TT