Dagens namn: Frans, Frank

Sent mål räddade United

Publicerad 2024-10-03 23.04

Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag för ut direktiv till Matthijs de Ligt under Europa League-mötet med Porto på Dragaostadion.

Det kan ha varit målet som räddade Erik ten Hags tränarjobb i Manchester United.

Harry Maguire nickade in 3–3 borta mot Porto på tilläggstid i Europa League efter stor dramatik.

United fick en drömstart med 2–0-ledning, men tappade till 2–3 innan kvitteringen kom.

Ett mål som kan ha räddat Erik ten Hags jobb.

Med tre förluster på de sex första matcherna i Premier League och 13:e plats i tabellen är nederländaren redan hårt kritiserad.

Han hade knappast råd med en ny motgång efter 0–3 mot Tottenham i söndags.

United blixtstartade och ledde med 2–0 efter 20 minuter efter mål av Marcus Rashford och Rasmus Højlund.

Men lyckan blev kortvarig.

Pepé reducerade i den 27:e minuten och sju minuter senare hade hemmalaget kvitterat genom Samu.

Han blev tvåmålsskytt fem minuter in i andra halvlek och vändningen var fullbordad.

I jakten på kvittering kom nästa smäll. Bruno Fernandes blev utvisad för andra matchen i rad när han drog på sig sitt andra gula kort.

Men Harry Maguire, som startade på bänken, kom in och räddade en poäng.

Storklubben, som står på två poäng efter två matcher, spelar sin nästa match på söndag borta mot Aston Villa i Premier League.