Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Knapp förlust för FCK mot Leicester

Publicerad 2016-10-18

Fotboll. Flera Premier League-klubbar följer Ludwig Augustinsson med stort intresse och i vinter kan han hamna i England.

Han var där redan ikväll.

Och intresset lär inte ha blivit mindre.

Vänsterbacken, som fick hoppa in i VM-kvalet mot Bulgarien nyligen, har öppnat säsongen starkt med sitt FC Köpenhamn och han fortsatte på den inslagna vägen på King Power Stadium. Och trots att Leicester vann mötet i Champions League har Köpenhamn fortfarande en god chans att nå åttondelsfinalen i februari.

Frågan är om Augustinsson är kvar då. I somras nobbade FCK ett bud i storleksordningen 60 miljoner kronor för 22-åringen.

Med landsmännen Robin Olsen och Erik Johansson som sällskap på planen gjorde FCK en ny stark insats i turneringen men den regerande Premier League-mästaren tog sin tredje raka seger tack vare Riyad Mahrez mål i första halvlek.

– Jag tycker att vi är minst lika bra och de skapar inte så mycket heller. Synd att de får det mål de får, vi tappar bollen och det straffar sig. Men på det stora hela gör vi en bra insats, säger Augustinsson till Viasat.

Typiskt nog var det dansken Kasper Schmeichel som stoppade FCK från en ytterst viktig poäng. På tilläggstid gjorde han en jätteräddning på Andreas Cornelius skott från nära håll.

– Han är en riktigt bra målvakt och vi har inte marginalerna på vår sida, säger Augustinsson.

Tvåa i gruppen

I gruppens andra match avgjorde Porto i slutminuterna borta mot Club Brygge (2-1) och har lika många - fyra - som Köpenhamn.

I nästa omgång väntar Leicester hemma på Parken för FCK.

– Jag tror att vi kan ta det till nya nivåer. I nästa match ska det vara tre poäng, fortsätter Augustinsson.

Real Madrid och Borussia Dortmund har som väntat kopplat ett fast grepp om sin grupp. Real hade inga problem med Legia Warszawa, 5-1 hemma på Santiago Bernabéu och Dortmund gjorde 2-1 borta på Sporting Lissabon.

Juventus har ännu inte släppt in något mål på tre matcher och toppar sin grupp tillsammans med Sevilla, båda har sju poäng. Spanjorerna, experter på att vinna Europa League, ser alltså ut att gå vidare och kan därmed inte försvara vårens buckla på Friends i maj.

Sent mål av Cuadrado

1-0 borta mot Dinamo Zagreb var ett steg mot åttondelsfinal samtidigt som Juventus snodde åt sig alla tre poängen borta mot Lyon. Alexandre Lacazette missade en straff för Lyon, Juventus reducerades till tio man efter Mario Leminas röda kort - ändå kunde Juan Cuadrado slå in segermålet i slutet.

Gruppen med Monaco, CSKA Moskva, Tottenham och Bayer Leverkusen är ett riktigt getingbo. Moskva, med Pontus Wernbloom i startelvan, hade länge ledningen hemma mot Monaco men fick nöja sig med 1-1. Samtidigt spelade Leverkusen och Tottenham mållöst. Monaco toppar gruppen på fem poäng, Tottenham har fyra, Leverkusen tre och Moskva två.

TT

Följ ämnen i artikeln