Dagens namn: Bror

Skellefteå höll nollan till slut

Publicerad 2016-11-11

Ishockey. Skellefteå har inte haft den hösten man önskat. Men uppehållet verkar ha gjort gott - mot Rögle kom en klar bortaseger, 3-0, och säsongens första nolla.

– Det är resultatet av ett oerhört uppoffrande spel, en otrolig lagmoral. Och en målvakt (Joni Ortio) som är på tårna, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson i CMore.

Jesper Olofsson inledde målskyttet när han sköt in 1-0 i powerplay efter 8.33. Tvåan ordnade Joakim Lindström två minuter senare och Skellefteås övertag var inte bara målmässigt, utan även spelmässigt.

I mittenperioden kom Rögle in i matchen, men hemmalaget lyckades inte spräcka nollan. I stället höll sig Jesper Olofsson framme igen och tryckte in 3-0.

Skellefteå höll undan i den sista perioden och bröt därmed Rögles segersvit - Skånelaget hade vunnit de tre senaste matcherna innan uppehållet.

Forwardstalangen Axel Holmström, kvar på lån från Detroit, gjorde sin första match för Skellefteå den här säsongen efter den knäskada han ådrog sig i slutspelet i fjol.