Dagens namn: Bror

Växjös Everberg sänkte gamla klubben

Publicerad 2016-09-22

Ishockey. Röglefostrade Dennis Everberg är tillbaka på svensk is.

Och i sin första SHL-match för Växjö avgjorde han med två mål - mot gamla klubben.

– Det är lite surrealistiskt att vara här i Lindab igen, säger han i C More.

Dennis Everberg spelade i Rögle fram till 2014 när han tog steget till NHL och spel med Colorado. Efter två år på andra sidan Atlanten har 24-åringen vänt hem till Sverige, för spel i Växjö.

Och knappt tio minuter in i SHL-premiären mellan Rögle och Växjö hade han presenterat sig för sin nya klubb - inför sin gamla. Everberg plockade med sig en lång passning från Josh Hennessy, tog sig fram på högerkanten och avlossade ett hårt och precist skott som gick rakt upp i det vänstra krysset.

– Det är skönt att vara tillbaka. Men en väldigt konstig känsla också att vara här, jag såg min kusin och syster redan innan jag kommit in i ishallen, säger Everberg i C More.

I den andra perioden utökade ett annat nyförvärv, Olli Palola, ledningen för Växjö innan Rögles Mathias From reducerade efter en snygg spelvändning.

Rögle fick vittring och kvitterade också - två gånger om, först genom Felix Schütz till 2-2 och därefter genom Sebastian Wännström, efter att Olli Palola dessförinnan återigen gett Växjö ledningen.

Men det var Dennis Everberg som skulle få avgöra matchen. Tre minuter in i den sista perioden satte han 4-3, och den här gången lyckades inte Rögle hämta sig.

– Det var skönt att vinna matchen, sen är mål också skönt att göra, säger Everberg.

Med två minuter kvar satte Tuomas Kiisknen också 5-3 till Växjö som blev slutresultatet.