AIK:s Steen borta hela säsongen

Publicerad 2016-02-04

Ishockey. AIK behöll ledningen i hockeyallsvenskan, men hade ändå en svart torsdag. Stockholmsklubben har drabbats av ett tungt bakslag i kampen om en SHL-plats. Centern Oscar Steen är borta resten av säsongen på grund av en knäskada, uppger AIK på sin hemsida.

AIK - som var spelledigt - toppar tabellen på bättre målskillnad än Tingsryd, som förlorade bortamötet med Mora, 2-3. Tabelltvåan plockade ut målvakten med 1.10 kvar och gjorde mål i stort sett omgående. Problemet var att Filip Owessons fullträff "bara" betydde 2-3. Någon kvittering blev det inte.

Leksand tappade 3-0 till 3-3 och 4-3 till 4-4 hemma mot Pantern, men till slut blev det ändå tre poäng. Tobias Forsberg avgjorde till 5-4 med lite mer än en och en halv minut kvar.

Oskarshamn klev upp på tredje plats i tabellen tack vare 5-3 borta mot Asplöven. Gästerna avgjorde i första perioden då Alexander Younan, Oscar Engsund och Anders Poulsen ordnade 3-0.