Strömwall avgjorde för AIK

Publicerad 2016-01-21

Ishockey. AIK:s främste poänggörare Malte Strömwall blev matchhjälte i bortamatchen mot serienian Pantern. AIK vann med 3-2 och gick upp i temporär(?) serieledning i hockeyallsvenskan, två poäng före Tingsryd som har en match mindre spelad. Strömwalls matchavgörande mål kom efter 12.10 i den sista perioden. AIK vann en tekning i offensiv zon och Malte Strömwalls skott överlistade en skymd Viktor Andrén i Panterns mål. Malmölaget svarade annars för en bra insats och tog ledningen i matchinledningen genom Axel Wemmerborn.

Eric Norin kvitterade för AIK, som sedan tog ledningen i början av andra perioden genom Christian Sandberg. Efter en snygg soloprestation signerad Emil Sandin var det kvitterat, men AIK och Malte Strömwall fick sista ordet.

Leksand besegrade Björklöven med 3-2 efter förlängning och straffar. Matchvinnare för Leksand blev Thomas Paakkolanvaara. Timrå föll tungt hemma mot Asplöven, 1-2.