Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Trelleborg åker ur – MFF mot damallsvenskan

TT

Publicerad 2024-10-05 18.13

Nykomlingen Trelleborg åker ur damallsvenskan. Arkivbild.

Nykomlingen Trelleborg behövde vinna borta mot Växjö för att hoppet om ett räddat damallsvenskt kontrakt skulle leva ett tag till, men skånskorna fick nöja sig med 1–1.

Därmed trillar Trelleborg ur landets högsta fotbollsserie, som nästa år förväntas få Malmö FF som nykomling.

Jumbon har inte vunnit en match på 22 omgångar och har via tre oavgjorda matcher endast tre poäng. Det skiljer tolv poäng upp till Örebro på kvalplats med lika många poäng kvar att spela om, men under söndagen kommer det även vara kört matematiskt för Trelleborg eftersom Örebro då ställs mot nästjumbon AIK (också 15 poäng).

Det är i det närmaste klart att Malmö FF spelar i damallsvenskan nästa säsong. Malmö vann borta mot Eskilstuna med 1–0 och har nu tolv poäng ner till trean Umeå med fyra matcher kvar att spela. Förutom att Umeå ska ta in tolv poäng på MFF under de sista omgångarna ska laget även ta in 22 plusmål på Malmö.

Alingsås hade chans att säkra avancemang till damallsvenskan vid seger mot hemma mot Mallbacken, men det blev endast 1–1 för västgötskorna. Alingsås är tabelltvåa i elitettan på 54 poäng – elva före Umeå på kvalplats.

MFF är ny serieledare på 55 poäng. Den skånska storklubben återstartade sitt damlag i division 4 inför säsongen 2020 och har tagit fyra raka seriesegrar.