Merino nickade Spanien vidare – Tyskland ute

Mikel Merino avgjorde för Spanien i förlängningen i kvartsfinalen mot Tyskland.

Kvartsfinalen i Stuttgart blev rafflande.

Först i förlängningen avgjorde Spanien – och satte punkt för hemmanationen Tysklands EM-äventyr.

Mikel Merino nickade in avgörande 2–1.

28-åringen hamnade i rampljuset när han nådde högst på ett inlägg och nickade in 2–1 i 119:e minuten.

Ett mål som tog Spanien vidare i fotbolls-EM i Tyskland.

– Vi är glada för att vi lyckades med det vi ville, att vinna matchen. Vi hade kunnat vinna under 90 minuter men vi hittade till slut en väg till segern. Så det är jag glad för, nu ser vi fram emot nästa, säger Aymeric Laporte till TV4 Play.

En tydlig huvudroll i Stuttgart hade landslagskompisen Dani Olmo.

Tidigt byte i Spanien

26-åringen fick inte chansen från start men fick bara sitta i några några minuter på avbytarbänken.

Då Pedri skadade sig tidigt, efter en tackling av Toni Kroos, och inte kunde spela vidare, fick Olmo plats bland de elva spelarna på planen.

Vilket senare visade sig vara lyckosamt för Spanien.

Tillsammans med Lamine Yamal ordnade han målet som gav Spanien ledningen. 16-årige Yamal tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen på tom yta framför Tysklands backlinje. Olmo tog sig dit, satte fram bredsidan och såg bollen smita in vid målvakten Manuel Neuers bortre stolpe.

Då hade mötet pågått i 51 minuter.

Resterande tid handlade om hemmanationens jakt på kvittering.

Och förbundskapten Julian Nagelsmann tvekade inte på att kasta in sina offensiva spelare.

Florian Wirtz byttes in 46:e minuten, Niclas Füllkrug i 57:e minuten och Thomas Müller i 80:e.

Byten som till slut gav en sen kvittering, då Wirtz tryckte in 1–1 i 89:e minuten.

Merino avgjorde

21-åringens fullträff tog matchen till förlängning – och där avgjorde till slut Spanien då Mikel Merino nickade in 2–1-målet.