Sportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

BP trummar på i superettan

Publicerad 2017-05-28

Fotboll. Att det var toppen mot botten som möttes i superettan var tydligt. Brommapojkarna besegrade Gefle på bortaplan med 3-1 och fortsätter att toppa tabellen, fem poäng före Dalkurd.

Gustav Sandberg Magnusson gjorde två mål på fyra minuter i den andra halvleken och dessförinnan hade Christopher Brandeborn gjort ett tidigt mål i den första. Gefle parkerar i botten efter endast en seger och sju förluster.

Trelleborg gick upp till en fjärde plats i tabellen efter 4-1 hemma mot Öster. Siffrorna talar för en övertygande seger, men tränaren Patrick Winqvist var inte helt nöjd.

– Lite skicklighet, men en hel hög med tur, sade han till Trelleborgs Allehanda efter segern.

Öster ägde spelet i den första halvleken - men det var ändå 3-0 till hemmalaget i paus efter mål av Dino Islamovic, Anton Tideman Kristian Haynes, det sistnämnda på straff.

– Det som är bra för vår del är att allt anfallsslit ger resultat i mål. Vi är effektiva och kliniska, sade Winqvist.

I den andra halvleken gjorde Salif Camara Jönsson sitt tionde mål för säsongen innan Öster fick in en reducering.