Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Ronaldo sköt ligatiteln till Real Madrid

Publicerad 2017-05-21

Fotboll. Real Madrid är ligamästare i Spanien för första gången på fem år. Malaga städades av med 2-0 i sista omgången.

Real Madrid hade allt i egna händer - en poäng räckte för att vinna klubbens 33:e ligatitel. Och någon guldfrossa var det knappast tal om.

Redan efter en och en halv minut sprang Cristiano Ronaldo sig fri på Iscos passning, rundade målvakten och satte 1-0. Karim Benzema dubblade Real Madrids ledning i misstänkt offsideposition och fastställde slutresultatet till 2-0.

Real Madrids förmåga att alltid göra mål har präglat säsongen. 64 matcher i rad, alla turneringar inräknat, var redan rekord och mål i samtliga 38 ligaomgångar är nytt klubbrekord, enligt Opta.

Barcelona vände 0-2-underläge till seger med 4-2 mot Eibar. Lionel Messi gjorde två mål och slutade på 37 totalt i ligan. Det räckte till skytteligaseger.

För Real Madrid återstår en historisk chans att försvara Champions League-titeln - en bedrift inget lag har lyckats med i CL. Milan försvarade titeln i CL-föregångaren Europacupen 1990.

För Barcelona och tränaren Luis Enrique, som lämnar efter säsongen, återstår en sista chans på en titel i cupfinalen mot Alavés.

Atlético Madrid sade adjö till Vicente Calderon - klubbens hemmaplan i 51 år - med att besegra Athletic Bilbao med 2-0. Klubbikonen Fernando Torres gjorde båda målen.

TT

Följ ämnen i artikeln