Dagens namn: Nils

Dubbla smällar för Hammarby

Publicerad 2016-05-09

Fotboll. Först blev laget inblandad i en trafikolycka på väg till Örebro.

Sedan åkte Hammarby på en ny förslut i allsvenskan - efter att Kennedy Bakircioglu missat en straff på stopptid.

– Det är bittert att sitta här utan poäng, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand efter 2-3-förlusten mot ÖSK.

Hammarby är nu uppe i fyra raka matcher utan seger och har inte vunnit i allsvenskan sedan 19 april mot Djurgården.

– På det stora hela gör vi en bra prestation, och det har varit flera sådana utan att vi har fått med oss poäng, säger Bergstrand.

Och Hammarbyspelarna kunde alltså önskat sig en bättre uppladdning. På väg till Örebro körde en personbil in i Hammarbys spelarbuss vid en rondell. Men det uppstod inga skador och enligt Hammarbys presstalesman som uttalat sig till Aftonbladet, så blev det bara en liten buckla på bussen och olyckan orsakade inga förseningar.

Men det var Hammarby som tog kommandot i en målrik första halvlek inför 10 362 åskådare på Behrn arena. Efter elva minuter kunde frie anfallaren Alex Medeiros de Azeredo kyligt placera in matchens första mål bakom ÖSK-målvakten Jacob Rinne.

Mål på mål

Sex minuter senare kvitterade mittfältaren Daniel Nordmark när han knoppade in 1-1 efter ett fint inlägg från Logi Valgardsson. Men efter drygt en halvtimme nickade Hammarbys Philip Haglund vidare en hörna, som ÖSK:s mittback Michael Almebäck styrde vidare in i eget mål.

– Det är lätt att gå ner sig och tycka synd om sig i det läget. Men sedan betyder vårt 2-2-mål förstås jättemycket för oss, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén, märkbart nöjd efter segern.

Strax före pausvila kvitterade Astrit Ajdarevic på straff, efter att han själv blivit fasthållen framför Bajens mål.

Segerräddare på övertid

Hammarby hade sedan ett par farliga lägen i inledningen av den andra halvleken - men ribban och Jacob Rinne räddade hemmalaget. Men efter 69 minuter nickade ÖSK:s inhoppare Brendan Hines-Ike in 3-2 på sin första bollkontakt och därmed fastställde amerikanen slutresultatet. På stopptid blev till sist ÖSK-målvakten Jacob Rinne stor hjälte när han räddade en straff slagen av Kennedy Bakircioglu.

– Det är kul att Jacke läser av honom. Jag har aldrig varit med om att publiken kokat så mycket här på Behrn arena, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén och tillägger med glimten i ögat:

– Nu är det ner i isvaken för att kyla ner sig fram till söndag.

Då är det ny hemmamatch mot Elfsborg för seriefyran Örebro.