Lindelöf får vänta på sin första titel

Publicerad 2017-08-08

Fotboll. Victor Nilsson Lindelöf får vänta ett tag till på första titeln i Manchester United.

Real Madrid segrade i Europeiska supercupfinalen. Spanjorernas andra raka supercuptitel.

Victor Nilsson Lindelöf startade och spelade hela matchen för Manchester United i Europeiska supercupfinalen mot Real Madrid i Skopje, Makedonien.

Men den första stora matchen med United för den 23-årige svensken slutade i moll.

Ett Madrid - utan Cristiano Ronaldo från start - blev numret för stort och kunde utan större bryderier spela hem titeln. Det betyder att Nilsson Lindelöf får vänta på sin första internationella titel med klubben.

Efter 24 minuter fick Casemiro, i misstänkt offsideläge, en boll i djupet från Dani Carvajal som han sedan kunde placera in bakom United-keepern David de Gea.

United hade inte mycket att sätta emot i den första halvleken, utan det var Madrid som dikterade villkoren och skapade de vassaste lägena.

Uniteds försvarare hade svårt att hänga med när Real Madrid rullade upp och fram 2-0 sex minuter in i andra halvlek. Isco var sist på bollen.

Efter den kallduschen vaknade engelsmännen en gnutta.

Kort efter baklängesmålet skulle United rafsa fram ett vasst läge: Paul Pogba skickade iväg en distinkt nick som Keylor Navas stötte ut, returen förvaltades inte väl av nyförvärvet Romelu Lukaku som vinklade bollen över.

Han skulle få revansch en stund senare.

Lukaku var påpassligt framme efter att Navas lämnat retur på Nemanja Matic kraftiga skott, och kunde utan pardon dunka in reduceringen.

Manchester jagade en kvittering, och Marcus Rashford fick den klart bästa chansen efter en smäcker passning från Henrich Mchitarjan cirka tio minuter från fulltid. Men Rashfords högerfot var inte fullt kalibrerad utan skickade avslutet tätt utanför.

Real Madrid höll undan och kunde kamma hem Eropeiska supercupen för andra året på raken.