Dagens namn: Lukas

Drömdebut för Rashford

Uppdaterad 2016-05-28 | Publicerad 2016-05-27

Fotboll. Det tog två minuter och 15 sekunder.

Sedan var Marcus Rashford inte "bara" landslagsdebutant - utan också målskytt. England vann träningslandskampen mot Australien med 2-1.

Manchester United-anfallaren Marcus Rashford fick en drömstart på sin landslagskarriär. Englands förbundskapten Roy Hodgson gav 18-åringen chansen från start när EM-uppladdningen inleddes mot Australien på Stadium of Light i Sunderland.

Två minuter in i matchen var Rashford på rätt plats i Australiens straffområde och klippte till direkt när ett inläggsförsök via en australisk touch ramlade ned framför hans fötter.

Tredje yngst

Därmed blev stortalangen Englands tredje yngsta landslagsmålskytt genom tiderna: bara Wayne Rooney, 17 år och 317 dagar, och Michael Owen, 18 år och 164 dagar, har slagit till snabbare. Rashfords notering: 18 år och 209 dagar.

– Vilken debut. Ni frågade om han var kapabel att hantera situationen och jag tycker att vi fick ett rungade ja som svar. Det är fantastsikt. Jag har till på tisdag på mig för att namnge spelarna (i den slutgiltiga EM-truppen) men han skulle inte göra bort sig i något landslag, säger Roy Hodgson.

Wayne Rooney har hunnit bli 30 år men kan fortfarande göra mål. Storstjärnan, som såg Rashfords mål från bänken, spelade andra halvlek och smällde upp bollen i nättaket efter knappt tio minuter på planen - hans 52:a fullträff i landslaget.

Eric Dier, en annan inhoppare, gjorde också mål - men Tottenham-spelarens språngnick gick in mellan benen på Englands målvakt Fraser Forster.

EM-lag i form

Fem av sex EM-lag som spelade landskamp på fredagen vann sina matcher. England vann, Tjeckien avfärdade Malta med 6-0, Slovakien slog Georgien med 3-1, Kroatien besegrade Moldavien med 1-0 och Nordirland gjorde 3-0 på Vitryssland.

Irland, Sveriges premiärmotståndare i Frankrike, ledde med 1-0 hemma mot Nederländerna men Luuk de Jong kvitterade i den 85:e minuten.