Zola vill undvika Sverige i playoff

Publicerad 2017-10-16

Fotboll. I morgon lottas playoff till fotbolls-VM 2018. Sverige vore en mardrömsmotståndare, säger den italienske legendaren Gianfranco Zola.

– Om jag ska vara ärlig så hade jag föredragit att undvika Sverige. Sverige är ett landslag som man alltid ska respektera. Det jag är mest nyfiken på är hur Italien kommer till de här matcherna. Förhoppningsvis slipper vi skador och så får våra spelare lite tid på sig att hitta formen, säger Zola till SVT.

Italien är seedat tillsammans med Kroatien, Danmark och Schweiz. På den andra halvan finns förutom Sverige även Grekland, Irland och Nordirland.

– Sverige är ett tufft lag att möta. De är välorganiserade och inte enkla att möta. Hade jag varit förbundskapten hade jag gärna undvikit att lottas mot Sverige. Det är bättre att lottas mot något av de andra tre landslagen, säger Zola.

Om Italien ändå ställs mot Sverige i dubbelmötet i november är Zola glad att Zlatan Ibrahimovic inte är med.

– Om jag ska vara ärlig är det en sak att möta ett Sverige med Zlatan, och en helt annan sak att möta ett Sverige utan Zlatan. Det är så klart en fördel för Sverige att ha honom i laget, säger Zola som spelade EM-matchen mot Sverige 2004 då Ibrahimovic kvitterade till 1-1 med en spektakulär klackspark.

TT

Följ ämnen i artikeln