Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Helander: Handlar mer om laget

Publicerad 2017-03-21

Fotboll. Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson...

Mittbacken Filip Helander har lång väg till Sveriges startelva.

– Här handlar det mer om hur det går för laget, säger han lugnt.

Filip Helander har varit en del av Janne Anderssons samtliga VM-kvaltrupper. Men då Sveriges nye förbundskapten har valt att satsa på Andreas Granqvist, lagkapten, och Victor Nilsson Lindelöf har Bolognaspelaren fått fokusera på att vara "första reserv".

Men även dit har 23-åringen en bit kvar.

Just nu ses Leeds Pontus Jansson som nummer tre.

Rangordningen i landslaget är dock inget som bekommer mittbacken.

– Så är det. Jag är glad för att vara här och sedan får jag försöka att bidra med det jag kan till gruppen. Om chansen kommer får jag ta den. Men är man i landslaget blir det inte samma konkurrens utan det handlar mer om att det ska gå bra för laget, säger han inför lördagens möte med Vitryssland på Friends Arena.

Helander fanns med i truppen till Sveriges senaste VM-kvalmatch, 1-2-mötet med Frankrike i Paris i november. Men då han skadade sig vid landslagets sista träning under lägret i Marbella, Spanien, tvingades han vända tillbaka till Italien med en krånglande rygg.

– Det var egentligen inget speciellt som hände, det bara högg till och så visade det sig att jag hade ett diskbråck. Men nu känns det bra, och det är kul att vara här, säger han.

TT: Vad har du kört för rehab?

– En massa olika saker men framför allt handlar det om att bli rörligare i ryggen och i baksidorna. Det tar lite tid.

TT

Följ ämnen i artikeln