Sportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Woods mot Stenson i Dubai

Publicerad 2017-02-01

Golf. Tiger Woods gör ett nytt försök att hitta tillbaka till det spel som en gång gjorde honom till världens bäste golfare.

Efter Torrey Pines utanför San Diego är nästa stopp Dubai.

Trots det långa skadeuppehållet och den missade kvalgränsen i förra veckan, är inställningen densamma som när Woods toppade världsrankningen.

– Om jag lägger upp bollen på utslagsplatsen är målet alltid att vinna. Oavsett om jag är skadad, kommer tillbaka efter en skada, spelar bra eller spelar dåligt. Ställer jag upp i en tävling är det för att vinna tävlingen, säger 41-åringen.

Woods har vunnit i Dubai två gånger, men när det gäller triumfer på Emirates Golf Club får hans smisk på fingrarna av Henrik Stenson.

Svensken har tagit tre av sina elva titlar på Europatouren i just Dubai, där han dessutom bodde i många år innan han flyttade till USA 2012.

– Uppenbarligen är det en bana som passar min spelstil. Det är helt klart en av mina favoritbanor, en av de banor i världen där jag känner mig mest bekväm. Jag vann här första gången 2007 och har haft en hel del bra resultat här sedan dess. Jag har spelat här många gånger och det känns som att vara hemma igen. Det är många bekanta ansikten, säger Stenson.

Övriga svenskar som peggar upp på torsdagen är Robert Karlsson, Kristoffer Broberg, Rikard Karlberg, Joakim Lagergren, David Lingmerth, Johan Carlsson, Peter Hanson, Magnus A Carlsson, Pelle Edberg och Niclas Fasth.

TT

Följ ämnen i artikeln