Publicerad 2016-02-02

Ishockey. Fyra segrar på fyra försök.

Det är Rögles säsongsfacit mot HV71 i SHL-ishockeyn.

Patrik Cehlin avgjorde det fjärde mötet med två mål i straffläggningen, 3-2.

Rögle vann med 4-2 i Jönköping i början av oktober och följde upp med två segrar hemma i Ängelholm i december - för totalt 3-0 i matcher och 15-7 i mål.

Den fjärde raka segern mot HV71 kom på tisdagen.

Patrik Cehlin var 100-procentig med två mål i straffläggningen.

– Jäkligt skönt. Vi behövde två poäng. Jag försökte göra det så enkelt som möjligt, ta den över centrallinjen och skjuta i bortre. Det lyckades, sade Cehlin till C More.

Christopher Liljewall gjorde det en kapten bör göra - visade vägen. Han skar igenom HV71:s givmilda försvar på diagonalen och lurade ned hemmamålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel på isen innan han lade in 1-0.

Men det här var en match som trivdes i likaläge.

Ledningen höll i knappt tre minuter, tills NHL-meriterade Mattias Tedenby - 120 matcher för New Jersey Devils - gjorde det han förväntas göra: mål. HV71:s poängkung åkte ifrån Rögles högerförsvar och hittade rätt maska bakom gästernas målvakt Oscar Dansk, 1-1, för säsongens tolfte fullträff.

HV71:s ledningsmål sorteras in under rubriken hockeygodis. Med långa, distinkta passningar drog hemmalaget isär Rögle i gästernas försvarszon. Till slut fick nyförvärvet Pär Arlbrandt gott om tid och utrymme framför en simmande Dansk. Pucken satt som den skulle, i nättaket: 2-1.

Även den här gången var det kvitterat efter mindre än tre minuter, sedan Jordan Smotherman tagit vara på Taylor Matsons framspelning på bästa sätt.