Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Lindbäck fortsätter drömma om NHL

Publicerad 2017-02-07

Ishockey. Större delen av förra året var tufft och jobbigt.

Nu trivs Anders Lindbäck med tillvaron igen - och han tror på ännu bättre tider.

– Det är kul att vara tillbaka och spela, säger han Tre Kronor-målvakten inför Sweden Hockey Games.

Med 5.37 minuter kvar av första perioden i bortamötet med Djurgården i lördags lämnade Anders Lindbäck målet. Kvar lämnade han en stor gul fläck.

– Det var något som gick i HV, det var många som hade varit sjuka där. Samtidigt var jag och en polare ute kvällen innan och käkade pasta, och han blev också dålig. Jag vet inte om det var något som jag käkade, eller kanske en blandning, säger han och skrattar.

– Det var bara en kortare grej, och jag kände mig bättre redan på kvällen.

Njuter i Göteborg

Därmed fanns det ingen tvekan hos 28-åringen. Han packade väskan, stack till Göteborg och är nu en av spelarna som lyssnar när förbundskapten Rikard Grönborg drar riktlinjerna inför Sweden Hockey Games i Scandinavium.

Och Lindbäck, vars senaste landslagsuppdrag var säsongen 2012-2013, njuter och trivs av att på nytt vara en del av Tre Kronor.

För målvakten är det ett bra kvitto på att omstarten i SHL-jumbon Rögle - även han bara har vunnit en av tolv matcher - i slutändan var ett bra beslut.

Innan dess var tillvaron nämligen dock inte särskilt rolig.

Han kämpade sig tillbaka från hälseneoperationen i februari 2016 och tackade nej till flera klubbar i väntan på något bättre i NHL. Men när chanserna väl letade sig fram - New Jersey och Los Angeles - så gick affärerna av olika anledningar inte i lås.

– Det blev inte som jag hade tänkt mig, men det är väl något som jag har lärt mig något av. Jag fick komma hem, det blev Rögle och det är kul att vara tillbaka och spela, det var ju på tiden eftersom det hade gått så länge, säger han.

– Men det har också varit tufft med tanke på hur mycket vi har förlorat. Vi lyckades vinna sist, så förhoppningsvis har vi brutit trenden.

Drömmder om NHL

TT: Hur ser du på Sweden Hockey Games?

– Det är en ära att få representera Tre Kronor och att få vara med här. Självklart hoppas jag få spela så mycket som möjligt men, ja, det är tuff konkurrens på den här nivån. Vi får se hur mycket det blir.

Anders Lindbäcks kontrakt med Rögle gäller säsongen ut. Vad som händer sedan vet han inte och det är inget som han egentligen vill tänka på. Samtidigt, när han får frågan, så svarar han rakt och tydligt om målsättningen.

+ VM i maj finns i planeringen.

+ Likaså framtida spel i NHL.

– Självklart är drömmen att få komma tillbaka till NHL. Jag vill ju vara där.

TT

Följ ämnen i artikeln