Fortsatt tungt för Gefle

Publicerad 2017-06-25

Fotboll. Gefle kommer att vara jumbo i superettan i ytterligare minst en månad.

Laget, som under 2016 spelade i allsvenskan, förlorade i dag sin tionde match i årets seriespel. Sex av dem har kommit på hemmaplan.

Gefle vann sin första match på åtta omgångar i måndags. Men mot Åtvidaberg blev laget på nytt utan poäng. Simon Helg drog in enda målet mitt i den andra halvleken.

Åtvidaberg har därmed tre segrar och ett kryss på de fyra senaste matcherna och tog nu tre tunga bortapoäng i mitten av den jämna tabellen.

Ny fyra är Öster, som besegrade Varberg med 5-2. Redan efter sju minuter hade nykomlingen gjort två mål. I den 35:e minuten fick Öster en spelare utvisad - men laget nätade ändå tre gånger efter det.

Falkenberg vann samtidigt mot Syrianska med 3-1 medan Gais tog en 1-0-seger mot nästjumbon Frej.

Seriens tre topplag Brommapojkarna, Dalkurd och Helsingborg spelar under måndagen. Därefter tar superettan uppehåll till den 22 juli.