Dagens namn: Bror

Frölundas ryck gav revansch på Rögle

Publicerad 2016-01-17

Ishockey. Frölunda slog Rögle med 6-2 och tog tillbaka serieledningen i SHL. Nu siktar Göteborgslaget mot final - i Champions Hockey League, där man har 5-0 mot Davos inför den andra semifinalen på tisdag.

Frölunda var förstås favoriter mot Rögle i den svenska hockeyligan, trots att Ängelholmslaget vunnit med 6-3 hemma mot göteborgarna i lagens första möte på två dagar. Det var dags för Frölunda att visa klass på hemmaplan, efter tre matcher i Scandinavium där endast en straffseger mot Malmö gett poäng.

Ett ryck från 1-0 till 4-0 under loppet av sju minuter i andra perioden gav Frölunda ett överläge som man inte släppte. Visserligen reducerade Rögle till 4-2 med knappt fem minuter kvar av matchen, men då svarade hemmalaget direkt med två mål på en minut som gav 6-2.

Stolt Eldebrink

Rögles tränare Anders Eldebrink var nöjd med att hans lag vunnit en av två matcher i "dubbelmötet" med Frölunda.

– Jag är stolt över grabbarna. De jobbar hårt, säger Eldebrink.

– I andra perioden spelade vi väldigt bra första tio, konstaterar han också.

Rögle dominerade stort då, innan två utvisningar på Skånelaget hjälpte Frölunda i rycket till 4-0.

– Vi tappade koncentrationen där, säger Anders Eldebrink.

I Frölunda blev både Artturi Lehkonen och Johan Sundström tvåmålsskyttar. Sundström var matchens poängkung, med även två assist. Han är inte nöjd med att Rögle kunde reducera i tredje perioden.

– De började äta upp oss lite. Det var match igen. Sen satte Joel Lundqvist femman, det var viktigt, tycker Johan Sundström.

Skönt för Johansson

Han berömmer också målvakten Lasse Johansson, som vaktade Frölundaburen igen efter att ha blivit utbytt i lördagens förlustmatch på bortaplan. Johansson fick sin personliga revansch när han hyllades av publiken efter 6-2 i Scandinavium.

– Jag ville absolut spela från start igen, speciellt när man kanske inte haft sin bästa dag, säger Johansson.

Nu flyttar Frölunda fokus till CHL. På tisdag kommer Davos från Schweiz på besök för den andra matchen i semifinalens dubbelmöte, där resultaten från matcherna läggs ihop. Frölunda vann med 5-0 borta i förra veckan, och har ett utmärkt läge att gå till final i den europeiska turneringen för andra året i rad. I den andra semifinalen möts två finska lag, Kärpät och Lukko.