Dagens namn: Helge

Falun tog första SM-guldet

Publicerad 2013-04-13

IBF Falun har vunnit sitt första SM-guld i innebandy någonsin. Dalen besegrades med 5-2 i herrarnas SM-final i Malmö.

Mellan Faluns 1-0-ledning och Dalens 2-2-kvittering i första perioden gick det bara två minuter och 44 sekunder.

Ledningsmålet var snyggt: Bollen passades nästan i en cirkel runt Dalens kasse innan Jonas Svahn drog in ett skott i nättaket till 1-0. Strax därefter sköt Johannes Larsson 2-0.

När Dalen reducerade genom Andreas Berglund sprang hela laget in på planen för att fira. Samma sak när Mikael Harrysson kvitterat. Men därefter var det slutjublat för Dalen, som föll i sin andra raka SM-final.

En kvart in i andra tog Falun återigen ledningen, genom poängkungen Alexander Galante Carlström, och den här gången kom Dalen inte tillbaka. Umeålaget ägde den tredje perioden men lyckades trots flera riktigt bra lägen inte få hål på Johan Rehn i Faluns mål. I stället satte Galante Carlström 4-2 och sedan 5-2 i tom kasse inför de 9 111 åskådarna i Malmö arena.