Dagens namn: Ragnar, Ragna

Ineffektivt Tre Kronor föll igen

Publicerad 2014-05-03

Ännu en match Tre Kronor borde ha vunnit - precis som mot Tjeckien i torsdags.

Ineffektiviteten var det som lyste mest i 2-3-förlusten efter straffar mot Finland i Oddset Hockey Games.

Tre Kronor borde kunnat ha stängt matchen i andra perioden i Globen på lördagen. Svenskarna såg ut att ha druckit raketbränsle i paus, skotten smattrade runt duktige Pekka Rinne i finska målet och Sverige vann periodens skottstatistiken med 17-9.

Det svenska 1-1-målet kom också, i numerärt överläge, när Oscar Möller drog till efter ett riktigt smörpass av Skellefteå-kompisen Joakim Lindström.

Men inte hjälpte det, när en klantig utvisning för en man för mycket på isen ställde till det. Finlands Atte Ohtamaa smackade in 1-2 under armen på målvakten Joacim Eriksson.

I tredje fick sedan Möller bli tvåmålsskytt med en kanon i burtaket.

Det var oavgjort 2-2 även efter fem minuters förlängning, och i straffslagen kunde Iiro Pakarinen avgöra i sjätte omgången.

Pekka Jormakka gjorde 1-0 i första perioden med ett fladdrigt skott som tog på Erikssons vänstra axel, seglade i en båge över honom och in i mål - ett skott som inte såg helt otagbart ut.